0031 162 224 468 info@jalodex.nl

    Drinkwater van grondwater

Het drinkwater van Onderbanken, Brunssum en een groot deel van het Limburgse Landgraaf komt uit de eigen regio.
Vanuit de Schinveldse bossen wordt het grondwater vanuit een grote diepte opgepompt, gereinigd en gedistribueerd, en dat is niet zonder reden.
Grondwater is niet alleen betrouwbaar en schoon, er zitten bovendien weinig stoffen in die we er via zuivering uit moeten halen.
Het met een relatieve lage druk opgepompte ruw (grond) water wordt in een zogenaamd voor en nafilter gespoten (zie afbeeldingen).
Een combinatie van beluchting en marmeren wanden zorgt ervoor dat ijzerhoudende deeltjes neerslaan en methaan onttrokken wordt uit de aanwezige dampen.
Na een lichte toevoeging van chloor is het grondwater geschikt als drinkwater en wordt het voor verdere distributie in een reinwaterkelder gepompt,
waarna het via een netwerk aan buizen naar de uiteindelijke klanten wordt gebracht.

Gezien de omstandigheden in deze filters is het noodzakelijk om hier verlichting toe te passen met zeer goede eigenschappen.
Het Franse bedrijf Sammode ontwikkelt en produceert al ruim 90 jaar industriële verlichting, die voldoet aan de strengste normen en meest extreme omgevingsfactoren. In dit geval is er voor het type Einstein gekozen, op basis van de volgende eigenschappen:

 

IP69K
Absoluut water en stofdicht en te reinigen met hoge druk.

IK 10
Hoge mate van slagvastheid.

Bestendigheid
Bestand tegen veel soorten chemicaliën.

Onderhoud
Op het gehele armatuur (alle onderdelen) 5 jaar garantie.

Montagesnelheid
Betrouwbare en snelle montage door slimme beugels en eindkappen.

Duurzaam
Metalen delen: RVS. LED’s en driver van hoogst mogelijke kwaliteit.